Dragi prieteni,
Știu că tema pe care v-am propus-o recent, discuția despre jocuri, istoria și rolul lor în învățare, a rămas neterminată, tocmai în punctul în care urma să tratăm exemple concrete. Subiectul rămîne de actualitate și neînchis, însă cîteva lucruri m-au oprit să-l continui cu frecvența așteptată. Cred că e mai bine să vă explic, dîndu-vă, în același timp, și vești bune.
În primul rînd, prioritatea Poligon Educational, de cîteva luni chiar, este găsirea unui colaborator, alături de care să putem continua cu și mai mult spor promovarea științei și a educației științifice. Am anticipat că procesul va fi greu și de durată, însă lucrăm în continuare la acest aspect, ocazie cu care vă readuc și vouă în atenție acest aspect. Vă propunem o colaborare full time (sau business to business, dacă aveți personalitate juridică), cu un salariu competitiv cu învățămîntul de stat, dar și cu cel privat, un program flexibil, pe care vi-l puteți alcătui și schimba fără probleme, plin de activități educaționale diverse: lecții private, cursuri personalizate, ateliere, tabere, articole, cărți și nu numai. Dacă aveți o pasiune pentru științe și didactică, fie că aveți experiență la catedră sau nu, scrieți-ne un email la contact@poligon-edu.ro
și vă oferim bucuroși mai multe detalii.
Apoi, lucrul la alcătuirea cursurilor personalizate, care intră în portofoliu chiar de săptămîna viitoare, a însemnat și încă înseamnă planificare și documentare atentă, împreună cu activități de promovare. Ne dorim, ca de fiecare dată, să oferim conținut bine documentat, cu un grad de dificultate și de detaliu potrivit unui public larg, dar și satisfăcător pentru cei care își doresc să afle mai multe. Vă invităm, așadar, să învățăm împreună! Sîntem la un click distanță.
Nu în ultimul rînd, lucrăm și la un material amplu, cel mai probabil sub forma unei cărți, care să îmbine pasiunile și experiența noastră didactică. Va fi despre educație științifică, cu atenție deosebită acordată matematicii, dar și ținînd cont de metode moderne de lucru și tehnici inovatoare precum gamification și instructional design. Vă vom comunica mai multe pe parcurs. Deocamdată, să spunem doar că articolele publicate pînă acum și cele care vor mai urma aici și în Dilema sînt preliminarii și surse de inspirație.
Sîntem, așadar, în plină activitate! Frecvența articolelor de aici, cel mai probabil, va scădea în perioada următoare, dar, precum v-am explicat, lucrăm pe mai multe laturi, ca un Poligon.
Iar dacă vă doriți neapărat o continuare a poveștii despre jocuri, o modalitate este, deocamdată, să ne împrietenim pe Steam: 1052355042 este codul meu de prieten. 🙂