Absența anunțată astă-vară a fost ceva mai lungă decît anticipam, dar am putut să încercăm experiențe noi, din care au rezultat idei pe care le punem în aplicare chiar acum.
În mare, conținutul newsletter-ului nu se va schimba, iar frecvența rămîne de (aproximativ) un text la două săptămîni. Ne vom concentra, ca și pînă acum, pe teme de popularizare a științei, în primul rînd de matematică și țintite către curioși de toate vîrstele. Nivelul subiectelor va presupune cel puțin cunoștințe elementare de matematică de liceu în unele cazuri și vom include sugestii de lectură suplimentară și alte resurse care să vă ajute să înțelegeți cît mai bine tema propusă. Iar pentru atunci cînd vă doriți și mai mult, vă încurajăm să ne scrieți. Vă propunem discuții și cursuri private, personalizate și sîntem bucuroși să citim și comentariile sau reacțiile voastre la materialele pe care le publicăm.
Primim și sugestii de îmbunătățire a materialelor, a modului de distribuire și a interacțiunilor cu voi. Vreți să organizăm un canal WhatsApp sau un server Discord? Aveți un eveniment privat, un curs sau conferință la care doriți să ne invitați? Vreți să ne recomandați o anumită temă pe care să o abordăm într-un material viitor? Scrieți-ne și promitem să răspundem la toate mesajele în 24-48 ore.
O altă noutate, în afară de revenirea newsletter-ului Poligon, este… un newsletter nou! Eu, Adrian Manea, coordonatorul Poligonului, pornesc încă un canal pe care public texte legate de interese și curiozități ale mele, în afară de cele matematice. Așadar, Poligonul rămîne în continuare concentrat (aproape) exclusiv asupra educației matematice și științifice, iar pentru alte teme, vă invit să citiți și să vă abonați gratuit la Puncte de acumulare.
Voi scrie despre cărțile pe care le citesc, despre muzică, jocuri și, în general, idei și gînduri pe care vreau să le împărtășesc unor cititori. Vor fi texte pe care le gîndesc drept o primă replică într-un eventual dialog pe care îmi doresc să-l am cu voi, să găsim puncte comune, puncte de divergență și polemică, inspirație, informații sau, pur și simplu să ne așternem o parte din gălăgia pe care o simțim uneori în minte pe un ecran, prin niște cuvinte.
Denumirea este tot de inspirație matematică, e adevărat, și cred că nici nu putea fi altfel, fiindcă matematica este cea mai mare parte din ceea ce sînt și îmi doresc să fiu, din punct de vedere intelectual. Dar „Punctele de acumulare“ vor fi eseuri, fragmente de jurnal intelectual, dacă pot să numesc așa concretizarea gălăgiei de care scriam mai sus, asupra unor teme recreaționale sau care mă pun în continuare și mai mult pe gînduri.
Nu mă mai lungesc.
TL;DR:
Poligonul revine. Același autor, același tip de conținut.
Nou: Puncte de acumulare. Același autor, altfel de conținut.
Pe curînd!